Over ons

Wij zijn Ruud Dekker en Petra Heynen. In eerste instantie kochten wij de hakhoning in bij een imker. We waren vaak te vinden op markten en braderieën. Tot wij de mogelijkheid kregen het recept over te kopen omdat deze imker het te druk kreeg met andere zaken. Vanaf medio 2017 zijn wij zelf de hakhoning gaan produceren. Nog steeds maken wij gebruik van zijn honing. Honing is erg gezond en bevat van nature vitamines, mineralen en antioxidanten. Honing is een natuurproduct wat gemaakt wordt door bijen.Wij zijn op dit moment zelf niet veel te vinden op markten en braderieën en dat is puur om onze concentratie op het recept te leggen en de keuze in smaak te vergroten/verbeteren.Zo staan wij er op dat onze hakhoning niet kleeft of in elkaar zakt als 1 blok. Mooie droge stukjes met een sterke smaak beleving…. dat is waar wij voor staan. Zo zijn we ook steeds bezig met nieuwe smaken, deze zijn vaak terug te vinden onder de special editions.Benieuwd naar onze smaken? Neem gerust een kijkje bij onze producten.

Geschiedenis van de hakhoning

Uit verschillende verhalen blijkt dat het eeuwenoude recept afkomstig is van een klooster, hoog in de bergen van de Vogezen in het noordoosten van Frankrijk. Broeders maakten de brokken vooral voor geneeskrachtige doeleinden. 

Het begon met eucalyptus. Wat goed is voor o.a. luchtwegen. Daar hebben zij menthol aan toegevoegd zodat het vooral in koude periodes verlichting gaf tijdens een verkoudheid. Broeders gingen dan met hun waar naar de dorpen in de vallei om de dorpelingen te helpen bij hun klachten. Later hebben ze ook de variant hakhoning met anijs ontwikkeld, dit is goed voor de maag en helpt tegen darmklachten. Ook bij slaapproblemen werd anijs hakhoning vaak gebruikt. Men liet een brokje hakhoning dan smelten in een beker warme melk voor het slapen gaan. Zo zijn er later meer smaken gekomen, maar van oudsher zijn er 3: eucalyptus, menthol en anijs.

Meer informatie?

Komt u er niet uit of heeft u nog vragen?
Neem gerust contact op. Wij staan graag voor u klaar.